OLTC Mobiele Apps

Gedurende 2020 zijn we in een overgangsfase en gebruikt OLTC twee verschillende mobiele apps:

 • De KNLTB ClubApp - voor het afhangen van banen en het invoeren van competitieuitslagen
 • De OLTC WebApp - voor de ledenlijst, berichten van de website en de webcams

KNLTB ClubApp

De KNLTB ClubApp wordt alleen gebruikt voor afhangen van banen en het invoeren van competitieuitslagen.

 • Je vindt de app in de App store van Apple of de Play store van Google. Als je ooit in het verleden de KNLTB-ClubApp hebt gedownload moet je deze verwijderen, want de oude werkt niet! Als je problemen hebt met inloggen probeer dan eerst de oude app te verwijderen en de nieuwe te installeren van de Apple of Play store.
 • Bij openen wordt je gevraagd je club te selecteren, in de app is dat Oegstgeester LTC.
 • Vervolgens mag je jouw bondsnummer invoeren, dat staat op je KNLTB-pas (8 of 9 cijfers).
 • Een wachtwoord heb je waarschijnlijk nog niet, druk dan op wachtwoord vergeten en de KNLTB stuurt een mail met wachtwoord aan het e-mail adres dat je bij de leden-administratie hebt opgegeven (wij hebben geconstateerd dat bij de Andoird app soms de melding verschijnt dat er wat fout ging met het versturen van de e-mail, maar meestal krijg je alsnog de e-mail met een link om je wachtwoord te wijzigen).
 • Voer dat wachtwoord in en je bent klaar om af te hangen.
 • Voor een stap-voor-stap instructie en video klik je hier. Daar is ook een uitgebreide vragen & antwoorden lijst te vinden. 

 

OLTC WebApp

De informatie van de OLTC web site is ook beschikbaar op je mobiele telefoon. Met de OLTC App kun je:

 • De ledenlijst raadplegen: zoeken op voornaam of achternaam, bekijken speelsterkte en adresgegevens, lid meteen opbellen en emailen;
 • De drukte op de banen bekijken: de gegevens van het afhangbord worden elke 5 minuten ververst;
 • Het beeld oproepen van de Webcams bij baan 1-3, baan 4-6, baan 9-11 en baan 13;

Voorbeeldafbeeldingen van de WebApp:

           

I.v.m. de privacy kunnen alleen actieve leden van OLTC tennis gebruik maken van deze App. De App moet daarom eenmalig worden geregistreerd. Hiervoor is het KNLTB bondsnummer nodig en de door de ledenadministratie verstrekte OLTC PIN-code.

Installatie op alle mobiele toestellen (Microsoft, Android, Iphone en zelfs op PC's)

De App is een zogenaamde "WebApp" en is daarom niet beschikbaar in de Apple AppStore of Google PlayStore. Een WebApp is in feite een gewone website die er op je telefoon uitziet als een App. Vervolgens kun je de website instellen als "bookmark" zodat deze als icoon op het hoofdscherm van je telefoon verschijnt. Dit gaat als volgt:

 • Tik het volgende adres in de Browser op je telefoon (of klik op de link):  https://data.oltc.nl/app
 • Zodra het hoofdscherm van de App verschijnt, kies dan voor het maken van een snelkoppeling met optie "toevoegen aan hoofdscherm". De App is dan meteen als icoon beschikbaar op je telefoon;
 • Start de applicatie op via dit icoon en volg nu de registratieprocedure (zie hieronder). 

Opmerking:  De registratieprocedure van de WebApp maakt gebruik van het locale opslaggeheugen van je browser. Als je in je browser historische gegevens verwijdert, zal de registratieprocedure de volgende keer opnieuw doorlopen moeten worden.

Registratie

Voor de registratie is het noodzakelijk dat je lid bent van OLTC. Dit wordt bepaald aan de hand van je bondsnummer en een OLTC pincode. De pincode is door de ledenadministratie toegestuurd aan alle leden. Mocht je de pincode niet weten, laat het veld dan eerst leeg. De App komt vervolgens met een optie om je pincode per SMS of E-mail toe te sturen, mits uiteraard je 06 nummer of E-mail adres bij de ledenadministratie bekend is. De pincode kan ook per email opgevraagd worden via ledenadministratie@oltc.nl

Voor vragen, opmerkingen en feedback kun je een email sturen aan info@oltc.nl of op de club Bart Mellink aanspreken.